FRANKOVKA 2011
165,00 KčDostupnost: SklademDoporučit zbožízemské
Obsah cukru: suché
Cukernatost hroznů při sběru: 20,4° ČNM
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyseliny: 5,0 g/l
Alkohol: 13,0%
Víno rubínové barvy s výrazným ovocným projevem a čerstvou kyselinkou. V chuti tvrdší s vyššími tříslovinami, ve které dominuje ostružinové aroma.
Hodí se k pečeným masům, ke zvěřině, kachně i huse, ke guláši, k jídlům z vnitřností, ke kořeněným jídlům zeleninovým, ke zrajícím i bílým sýrům, k těstovinám v kořeněné úpravě nebo k některým druhům pizzy.
Teplota podávání: 14-16 °C
Viniční trať: Lizniperky
Ocenění: Mikulovské vinné trhy 2013 - Bronzová medaile, FESTWINE 2013 - Bronzová medaile